Miercurea-Ciuc, Harghita
Iancu de Hunedoara,Nr. 8

Caravana “Fii pregătit!” ajunge în Harghita

              Caravana “Fii pregătit!” va ajunge sâmbătă, 23 iunie, în Miercurea-Ciuc şi va fi amplasată pe platoul din centrul municipiului, iar duminică, 24 iunie, în Gheorgheni, fiind amplasată în faţa Casei de Cultură

               Timp de două zile, în intervalul orar 09:00–15:00, personalul ISU Harghita va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România - cutremure, inundații, incendii - și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față. Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

             Acesta este al treilea an când Caravana “Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației. După opririle din Miercurea-Ciuc şi Gheorgheni, caravana „Fii pregătit!” va ajunge la Galaţi (30 iunie) şi Tîrgu Bujor (1 iulie). Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna august.

             În primii doi ani de la lansare, caravana a parcurs peste 35.000 de kilometri şi a ajuns în 77 de localităţi. Mai mult de 200 de voluntari, paramedici şi formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 20.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.000 de sesiuni de instruire. Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 100.000 de persoane, care sunt acum informate şi ştiu să reacţioneze mai bine în faţa unei situaţii de urgenţă.

          Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

                              COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE