Miercurea-Ciuc, Harghita
Iancu de Hunedoara,Nr. 8

„Ziua porţilor deschise pentru copii”

          Cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, în data de 1 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita îşi va deschide porţile pentru a putea primi vizita sărbătoriţilor, care vor avea ocazia să afle tainele nobilei meserii de salvator

             Vineri, 01.06.2018, între orele 10,00 – 14,00, la sediile tuturor subunităţilor de intervenţie din Miercurea-Ciuc, Odorheiu-Secuiesc, Gheorgheni, Topliţa, Corbu şi Bălan se va organiza acţiunea „Ziua porţilor deschise”, zi în care copiii vor avea posibilitatea să afle o parte din tainele meseriilor de pompier, paramedic şi pirotehnist.

          Preşcolarilor şi elevilor care vor trece pragul subunităţilor de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita le va fi prezentată tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului, modul de utilizare a acesteia pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă, precum şi sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă, fie că este vorba de inundaţie, cutremur de pământ, incendiu sau descoperirea muniţiei rămase neexplodate din timpul conflictelor armate.

          Astfel, copiii vor afla lucruri interesante despre maşinile şi echipamentele folosite de către pompieri şi paramedici în timpul intervenţiilor în situaţii de urgenţă, precum şi instrucţiuni utile pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă şi modul de comportare în astfel de împrejurări.

        Tinerii vor primi informaţii detaliate, adecvate vârstei şi nivelului lor de cunoştinţe, despre performanţele autospecialelor, tipurile de misiuni la care participă, categoriile de substanţe de stingere şi folosirea lor. De asemenea, vor avea posibilitatea să vadă şi dotările ambulanţei S.M.U.R.D., cu explicaţii amănunţite din partea unuia dintre paramedicii care o deservesc. Totodată, ei vor avea prilejul să vadă autospecialele de intervenţie, echipamentele şi autospecialele de descarcerare şi vor afla cum funcţionează şi în ce situaţie este folosită fiecare autospecială sau accesoriile din dotare.

         Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita îşi aşteaptă cu drag vizitatorii în această zi specială, în care fiecare dintre noi îşi aminteşte de momentele frumoase ale copilăriei, întorcându-se cu gândul în trecut sau retrăind-o prin ochii oricărui copil. Aşadar, această zi este un bun prilej de a ne aminti, alături de copii, de „cea mai frumoasă iluzie”.... copilăria.

                             COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE